Pages Menu
Categories Menu

Thomas Ogden – Arta psihanalizei

Thomas Ogden siteTitlul original: This Art of Psychoanalysis: Dreaming Undreamt Dreams and Interrupted Cries

Limba originala: engleza
Traducere de: Georgiana Dobrescu

Anul apariţiei: 2014
Nr. de pagini: 287

ISBN: 978-606-93778-0-2

Preț: 49,00 lei

 

Cartea poate fi gasita in librarii

 

De ce visarea este cea mai importanta activitate a minții? Arta psihanalizei ofera o perspectiva unica asupra psihanalizei, metoda care ne ofera un nou mod de a conceptualiza rolul visarii în psihologia umana. În acest volum, Thomas Ogden pornește de la lucrarile lui Freud, Klein, Winnicott și Bion și exploreaza ideea ca psihopatologia umana este o manifestare a prabușirii capacitații individului de a-și visa experiența. Investigarea rolului analistului ca participant în visarea pacientului este ilustrata prin relatari elegante și captivante din activitatea clinica, oferind un tablou fascinant al experienței analistului.

Arta psihanalizei reușește sa transmita nu doar un set de tehnici, dar și un mod de a însoți pacienții uman și plin de compasiune. Este o carte destinata psihanaliștilor, psihoterapeuților și celorlalți specialiști din domeniul sanatații mentale.

 

Thomas H. Ogden este psihanalist, formator și supervizor în cadrul Institutului Psihanalitic al Californiei de Nord, preda la San Francisco Center for Psychoanalysis și conduce  Centrul pentru Studiul Avansat al Psihozelor. În 2004 a primit premiul pentru cel mai important articol al anului din partea International Journal of Psychoanalysis, în 2010 a primit premiul Haskell Norman pentru activitatea sa psihanalitica remarcabila, iar în 2012 i s-a acordat premiul Sigourney pentru contribuțiile deosebite la domeniul psihanalizei.

 

CUPRINS

 

Mulţumiri

Prefaţa

1 Aceasta arta a psihanalizei: visarea viselor nevisate şi a strigatelor întrerupte

2 Lucrurile de care nu ma pot desparti

3 Originile teoriei relațiilor de obiect: o nouă lectura

4 A nu fi capabil sa visezi

5 Ce este adevarat şi a cui a fost ideea?

6 Citindu-l pe Bion

7 Susţinere şi conţinere, fiinţare şi visare

8 A scrie despre psihanaliza

Note

Bibliografie