Pages Menu
Categories Menu

Seminar 2020 – Practica psihoterapiei psihanalitice relationale

Mai- Iulie 2020

Coordonatori:

Prof. univ. dr. Vasile Dem. Zamfirescu

Lect. univ. dr. Simona Reghintovschi

Date fiind conditiile actuale, seminarul se va desfasura online

 

Multumim pentru interesul fata de seminarul Practica psihoterapiei psihanalitice relationale. Nu se mai pot face inscrieri, toate locurile s-au ocupat. Va asteptam la urmatorul seminar! 

 

Pe parcursul formării psihoterapeuții aflați la început de drum își însușesc fundamentele teoretice și principiile desfășurării psihoterapiei psihanalitice, existând așteptarea ca, în practică, să își adapteze tehnica asimilată la nevoile fiecărui pacient în parte. Nu întotdeauna se întâmpla ușor acest lucru. Seminarul își propune aprofundarea elementelor de tehnică psihanalitică relațională prin studii de caz detaliate ce oferă participanților oportunitatea de a participa indirect la psihoterapii psihanalitice conduse de clinicieni experimentați. Materialul clinic utilizat ilustrează ceea ce se întâmplă cu adevărat pe parcursul psihoterapiei psihanalitice, fără a încerca o „cosmetizare” a dificultăților întâmpinate de terapeut sau a limitelor rezultatelor obținute în urma psihoterapiei, și nu ceea cum ar trebui sau cum ar putea să se desfășoare o psihoterapie psihanalitică dacă noi, terapeuții, am fi perfecți și pacienții noștri ar fi pacienții ideali.

 

PROGRAM

TEMA 1 – Inițierea psihoterapiei psihanalitice

Duminică, 1o mai 2020

10.00 – 14.00

Studiu de caz

 

 TEMA 2 – Transferul și utilizarea transferului

Duminică, 24 mai 2020

10.00 – 14.00

Studiu de caz

 

TEMA 3 – Gestionarea transferului negativ

Sâmbată, 20 iunie

10.00 – 14.00

Studiu de caz

 

TEMA 4 – Investigarea genetică și interpretarea în psihoterapia psihanalitică

Sâmbătă, iulie

10.00 – 14.00

Studiu de caz

Locul desfasurarii – online- conferinta ZOOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pot participa psihoterapeuti, masteranzi si studenti la psihologie. Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti formularul completat la adresa de email:  office@insight.org.ro

formular-Practica psihoterapiei

Taxa de participare pentru cele 4 seminarii este de 800 Ron si include participarea la intreaga serie de seminarii si pauzele de cafea. 

Seria de seminarii urmeaza a fi creditata de Colegiul Psihologilor din Romania. Creditele se acorda pentru participarea la toate seminariile. Plata se face in contul Insight APPTC RO31RNCB0081124752660001 deschis la BCR Sucursala Izvor.

Pentru inscriere trimiteti formularul de inscriere completat însoțit de dovada platii taxei de participare la adresa office@insight.org.ro.