Pages Menu
Categories Menu
Inscrieri – formare in psihoterapie psihanalitica

Inscrieri – formare in psihoterapie psihanalitica

Incepand cu luna aprilie 2016 se fac inscrieri pentru evaluarea in vederea admiterii la cursurile de formare în psihoterapie psihanalitica ce incep in luna septembrie 2016.

Coordonator: Prof. Univ. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu

Prezentare:

Programul de formare in psihoterapie psihanalitica completeaza analiza personala a fiecarui psihoterapeut cu doua componente esentiale: formarea teoretica si supervizarea. Formarea se centreaza pe abordarea psihanalitica relationala ce propune o integrare selectiva a contributiilor valoroase din diferitele teorii psihanalitice pentru care relatia umana e matricea structuranta a personalitatii, principalul factor patogen cand exista distorsiuni in relationarea timpurie, dar si principalul factor curativ in psihoterapie.

Formarea in psihoterapie psihanalitica va cuprinde:

  • Formare teoretica centrata pe abordarea psihanalitica relationala – 540 ore.
  • Seminarii clinice, grupuri de lucru, conferinte, ateliere
  • Supervizare a activitatii clinice: supervizare individuala, supervizare de grup – minim 150 de ore

Obiectivele formarii teoretice:

  • Dobandirea cunostintelor fundamentale de psihoterapie psihanalitica prin explorarea conceptelor psihanalizei relationale
  • Explorarea si intelegerea relatiei terapeutice ca parte esentiala a procesului analitic
  • Oferirea unor elemente de auto-observare si utilizare a contratransferului pentru o mai buna intelegere a pacientului.
  • Informatii actualizate despre cercetarile asupra rezultatelor psihoterapiei si relatiei terapeutice       

Durata formarii teoretice: 3 ani

Numar maxim de participanti: 30

Taxa de formare teoretica 2016-2017: 350 Ron/luna

Selectia cursanilor:

  • Sa fie studenti/absolventi ai facultatii de psihologie, psihopedagogie, asistenta sociala, medicina, filosofie, teologie. Absolventii facultatilor de filosofie, medicina, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie sunt obligati sa completeze formarea universitara cu cursuri si seminarii de psihologie.
  • Sa se afle intr-o analiza personala /psihoterapie psihanalitica cu frecventa de minim 2 sedinte pe saptamana sau sa inceapa o analiza/psihoterapie psihanalitica pe parcursul formarii teoretice
  • Sustinerea unui interviu de evaluare

Inscrieri si detalii: Pentru inscriere, va rugam sa trimiteti un CV insotit de o scrisoare de intentie la adresa de email: formare@insight.org.ro. Interviurile vor fi programate in maxim trei saptamani de la data solicitarii.

Mai multe detalii despre programul de formare gasiti aici