Pages Menu
Categories Menu

Elemente de psihodinamica a conflictului

Elemente de psihodinamica a conflictului. Modul pentru dezvoltarea abilitatilor mediatorilor – 72 ore

Programul se desfasoara pe durata a 12 intalniri saptamanale, totalizand 72 de ore de formare. Fiecare intalnire saptamanala este compusa din patru ore de curs interactiv si un atelier.

Participanţi: mediatori autorizaţi sau absolvenţi de studii de formare mediatori care doresc să se perfecţioneze in conformitate cu cerintele standardului ocupational al profesiei de mediator – notiuni de psihologie. La curs pot participa si alte persoane interesate de studiul psihodinamicii conflictului, cum ar fi juristi, avocati, magistrati, functionari publici, s.a.m.d.

Cursul este avizat de catre Consiliul de Mediere conform hotararii nr. 2887 din data de 17.11.2011 si beneficiaza de un numar de 72 de puncte profesionale.

URMATORUL CURS va avea loc în perioada 19 aprilie 2013 – 19 iulie 2013. Detalii despre inscriere si participare.

 

Tematica abordată:

 

Sectiunea I:  Conflict manifest – conflict latent. Notiuni fundamentale.

Lector: Prof. univ.  Vasile Dem. Zamfirescu

 

Secțiunea II: Elemente de psihopatologie. Principalele tulburari de personalitate pe care le pot intalni mediatorii in activitatea de mediere.

Lector: lect. univ. Simona Reghintovschi

 

Sectiunea III: Psihodinamica familiei. Conflicte latente in divort si succesiuni.

Lector: lect. univ. Simona Reghintovschi

 

Sectiunea IV: Mediere si psihoterapie. Asemanari si deosebiri – instrumente comune.

Lectori : mediator formator principal Adrian Badila
                 mediator Smaranda Dusa-Gruia

 

Sectiunea V: Ateliere de optimizare a abilitatilor mediatorilor.

Coordonatori: lect.univ. Simona Reghintovschi, mediator Smaranda Dusa-Gruia


LECTORI/FORMATORI

 

Vasile Dem. Zamfirescu este psihanalist cu peste 20 de ani de experienţă si membru al Asociaţiei Psihanalitice Internaţionale (IPA) din 1997. Se numără printre membrii fondatori ai Societăţii Române de Psihanaliză (1990) şi a avut trei mandate de preşedinte al Societatii Romane de Psihanaliza (SRP). În momentul de faţă este vicepreşedinte SRP, responsabil cu activitatea ştiinţifică si activeaza ca formator si supervizor in cadrul SRP. Din 1990 predă psihanaliza în învăţământul superior la facultăţi cu profil umanist (Facultatea de Filosofie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei din Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu. Detine titlul de profesor universitar doctor si este titular si şeful catedrei de Psihologie şi psihoterapie la această facultate, unde preda cursurile de introducere in psihanaliza si elemente de tehnica psihanalizei. Din 1994 este director general al Editurii Trei, specializată în publicarea psihanalizei şi psihologiei. Este autorul mai multor cărţi (În căutarea sinelui, Filosofia inconştientului, Introducere în psihanaliza freudiană şi post-freudiană) şi traduceri din domeniul psihanalizei (S. Freud, C. G. Jung). Este membru fondator si presedinte al asociatiei INSIGHT – Asociatia pentru promovarea psihanalizei teoretice si clinice.

Simona Reghintovschi este psihanalist, membru al Societăţii Române de Psihanaliză şi membru al Asociaţiei Psihanalitice Internaţionale (IPA). Este lector  universitar in cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”, unde preda cursurile de tehnici proiective, metodologia cercetarii in psihanaliza si psihanaliza aplicata. În plan editorial, coordonează colecţia de Psihologie/Psihoterapie publicată de Editura Trei. Practică psihoterapie individuală şi psihanaliză de peste zece ani în practică privată. Este membru fondator si vicepresedinte al asociatiei INSIGHT – Asociatia pentru promovarea psihanalizei teoretice si clinice.

 

Adrian Badila  este preşedinte al ALMARO Training, este mediator certificat de Consiliul de Mediere, formator (în domeniile mediere, negociere, politici publice, dezvoltare organizaţională, administraţie publică, resurse umane, planificare strategică). A fost certificat ca formator şi manager de proiect de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, ca mediator de către Consiliul de Mediere, ca formator principal de  Consiliul de Mediere şi în calitate de consultant de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID). Ca formaţie de bază este inginer de electrotehnică (Universitatea Politehnică Bucureşti) şi a absolvit programul de Master în Administraţie Publică (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie). A absolvit cursuri de specializare în SUA – în domeniul administraţiei publice şi în state ale Uniunii Europene – în domeniile protecţia mediului, managementul conflictelor, dezvoltare durabilă, administraţie publică, planificare strategică, formare de formatori, accesarea fondurilor europene. De asemenea, s-a specializat în domeniul alternativelor de rezolvare a disputelor, absolvind cursuri de mediere organizate de Fundaţia pentru Schimbări Democratice şi Canadian International Institute for Applied Negotiation (pe teme ca alternative de rezolvare a disputelor, mediere, mediere avansată, în perioada 1997 – 1999), cursul de bază privind rezolvarea disputelor organizat de Austrian Study Center for Peace and Conflict Resolution (în anul 2000) şi cursul postuniversitar „Transformarea paşnică a conflictelor. Metoda TRANSCEND” organizat de Transcend Peace University (în anul 2007). Lucrează de peste 17 ani ca formator şi de peste 12 ani ca şi consultant în domeniile dezvoltare durabilă, administraţie publică, managementul conflictelor. Este practician implicat în aplicarea şi promovarea conceptului de mediere în România  din 1998. Ca mediator autorizat activeaza in cadrul SCPM „Badila&Asociatii”, cu posibilitatea de abordare practica a oricarui tip de conflict.

 

Smaranda Dusa-Gruia este de profesie avocat, cu o experienţă de 16 ani în domeniul juridic, acumulată din activitatea depusă în cauze de drept comercial, drept penal, drept civil, dreptul familiei, dreptul proprietăţii intelectuale, drept rutier. Din anul 2004 este avocat specializat în dreptul insolvenţei şi colaborator permanent al unei reputate case de insolvenţă din Bucureşti. Din anul 2008 a dobândit calitatea de practician în insolvenţă, precum şi pe cea de mediator autorizat. In anul 2011 a absolvit cursurile de masterat in psihanaliza si psihologie psihanalitica organizat in cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti si a devenit si formator, ca urmare a absolvirii cursurilor de formare de formatori organizate de catre asociatia ALMARO Training. Este membru fondator al asociatiei profesionale Colegiul Mediatorilor, in cadrul caruia gestioneaza in calitate de manager de proiect programul „Start Up today, un sprijin pentru mediatorul la inceput de drum” – program din care face parte si prezentul curs. Este membru fondator si vicepresedinte al asociatiei Insight – asociatia pentru promovarea psihanalizei teoretice si clinice. Ca mediator autorizat activeaza in cadrul B.M „Smaranda Dusa-Gruia”, cu posibilitatea de abordare practica a oricarui tip de conflict.